В тази статия ще разгледаме темата Avada, като ще я оценяваме и анализираме. Avada е водещата тема на WordPress на ThemeFusion. Тук ще намерите всичко, което трябва да знаете за темата, включително нейните основни характеристики, опции за дизайн и ключови показатели за ефективността.
Премиум теми като Авада идват с ценови етикет с причина. Много време, упорита работа и всеотдайност отиват в създаването на теми, които са пълни с функции и красиво проектирани. Инвестирайки парите си в тема като Avada, вие получавате огромен старт, когато става въпрос за изграждане и проектиране на собствен професионален уебсайт на WordPress.

Бърз преглед на темата Avada

Тук са положителните характеристики на темата Avada, които ни харесват, както и това, което смятаме, че може да се подобри:
Предимства
Недостатъци
39 модерни темплейта, които притежават уникален дизайн
Неудобен интерфейс за създаване на страници
Много лесна за конфигуриране
Светкавична скорост на зареждане на страницата

Дизайн & функционалност

Много теми на WordPress включват красив дизайн или широка функционалност. Но това, което отличава разработчиците на добри теми от големите, е тяхната способност да интегрират двете по начин, който е безпроблемен, елегантен и практичен.
Avada успява да постигне този баланс със замислено създадени елементи, които се вписват идеално в прости, но привлекателни дизайни.

Дизайн

Като разгледате демо сайтовете, които Avada предлага, получавате представа какво е възможно с тази тема. Чисти, модерни и приятелски проекти, които са организирани и интуитивни за използване. Техните функционални и дизайнерски елементи, шрифтове и използване на интервали също се чувстват съвременни и представителни за страхотния дизайн на сайта.
Има още едно нещо, което ще ви привлече, когато погледнете демо сайтовете. Те използват много анимации и паралакс ефекти, за да създадат хипнотизиращи и забавни преходи, когато взаимодействат с елементи или на превъртане. Тези ефекти карат сайта да се чувства жив и да ангажира потребителите.

Функционалност

Когато става въпрос за функционалност, не можете да желаете нищо повече от това, което е осигурено с темата Avada – налични са различни модули, графични и функционални елементи, видове страници и интеграции.
Когато купувате Avada, вие също получавате достъп до мощния Fusion Page Builder. Това е конструкторът на бекенда, който ви помага бързо и лесно да създавате страници, като добавяте, редактирате и изтривате елементи чрез прост интерфейс за плъзгане и пускане.
Те също доставят някои уникални характеристики. Един от тях е техният Fusion Builder Element Generator. Това ви позволява бързо да добавяте кратки кодове за елементи, докато работите в редактора на страници по подразбиране на WordPress, директно от лентата с инструменти на текстовия редактор. Друг е слайдера Fusion Slider, който ви позволява лесно да създавате собствени слайдове на сайта си.

Avada в реални проекти

39-те демо сайта, които доставят темата Авада, показват какво е възможно. Много по-ценно е обаче да видите това, което други потребители са успели да създадат с темата Avada. Ето няколко примера за няколко създадени с Avada:

AK DIGITAL

Агенцията за уеб дизайн се нуждае от зашеметяващ уебсайт. Авада със сигурност достави за AK DIGITAL. Уебсайтът им е най-съвременният бизнес сайт за уеб агенция.

The Crew’s Nest

Това е уебсайтът на елитния частен клуб „The Crew’s Nest“, който е разположен в курорта Put-In-Bay. Сайтът е елегантен, луксозен и изискан, без да се жертва лекотата на потребителя. Съдържанието е безупречно организирано с използването на подложки, шрифтове и цветове.

Avada персонализиране

Всяка платена WordPress тема трябва да бъде лесна за използване и с мощни опции за персонализиране. Те трябва да са достатъчно интуитивни, за да не се нуждаете от добавяне на допълнителен код.
За да постигне това, Avada идва със собствения Fusion Builder на ThemeFusion, който е всеобхватен и интуитивен конструктор на бекенда. Той използва прости инструменти и познати интерфейси, за да добавя елементи към страницата, да редактира съдържанието им и да коригира техните настройки.
Удобно разположен в лявото меню на WordPress, опциите на тема Avada винаги са само на един клик. Оттук можете да настроите глобалните настройки на темата, които влияят на външния вид на целия ви сайт. Това е добро място да започнете да персонализирате вашата тема, преди да преминете към отделни страници.

Avada настройки

Някои от настройките, които можете да промените от панела с опции за темите на Avada включват:
 • Меню: Тук можете да регулирате височината на менюто, да изберете стила на менюто, да маркирате стила на текста и т.н.
 • Заглавие: Тук можете да изберете желаното оформление на заглавието. Можете също така да зададете общи настройки за стил и за двете в съответните им раздели.
 • Цветове: Тук можете да изберете кожата, основния цвят и предварително зададената цветова схема на вашата тема.
 • Блог / Портфолио: Можете да промените настройките за елементите на тези две страници от съответните им панели.
 • Слайдер: Тук можете да промените общите настройки на вашите слайдери, като скоростта им, включване и изключване на автоматичното възпроизвеждане и техните размери.
Има още много панели, които покриват всеки един аспект от вашата тема / сайт. Можете дори да намерите панели, където можете да добавите персонализирани CSS и JavaScript към вашата тема, както и да зададете настройки по подразбиране за елементите на конструктора.

Avada слайдер

Всеки обича фантастични слайдери, защото са забавни, ангажиращи и много ефективен начин за показване на съдържанието на сайта без мрачни и статични блокове от текст. От лявото меню можете да добавяте, редактирате или импортирате слайдери, които да използвате на сайта си.
Процесът на създаване на слайдер е изключително лесен. Вие просто избирате какъв вид искате (изображение, текст, видео) задавате заглавието и редактирате настройките за връзки и бутони.

Avada демо & конструктор ревю

Демо сайтове & Демо вграждане

Avada идва с 39 възможни демо сайта заедно с всичкото им съдържание, което можете да използвате, за да започнете да изграждате уебсайта или блога си. Това, което харесваме в техните демо сайтове е, че те остават сравнително прости, докато показват какво предлага темата на Авада.
Лесно е да се види как конкретно съдържание може да бъде заменено с вашето собствено. Това го прави много прост, особено за новите за дизайна на уебсайтове, да разменят собственото си съдържание и да започнат да го оформят в собствения си сайт.
Очевидно е, че те са много внимателни, когато решават какви демо сайтове да създават. Всички най-популярни типове сайтове са включени, както и някои интересни демонстрации на ниши. Ето само някои, които можете да очаквате:
 • Уеб сайт за стил в блога за пътуване
 • Фитнес блог или фитнес уебсайт
 • Уебсайт за популяризиране на продукт
 • Уебсайт за портфолио от снимки или услуги
 • Уебсайт за мобилно приложение
Единствената малка загриженост, която имаме е, че макар всички демонстрации да имат уникални стилове и съдържание, техните структури са много сходни. Въпреки това разполагате с много и обширни опции за персонализиране на темите.
Получавате достъп до цялото демо съдържание, което идва с темата на Avada, когато я закупите. Дори по-добре, можете да импортирате съдържанието за демото по ваш избор с еднократен импортиращ демонстратор с едно кликване, за да можете бързо да стартирате и работите.

Fusion Builder конструктор

Avada притежава собствен конструктор на страници за влачене и пускане – Fusion Builder. Това е мощен и интуитивен конструктор на бекенда, който ще ви помогне да съберете страниците си с лекота.
Създателят на бекенда не ви ограничава по никакъв начин, когато става въпрос за това, което можете да създадете. Може да се конкурира с бекенд версията на топ лидерите в индустрията, като конструкторите на Divi или Themify
Конструктура е разделен на две части. Първият е действителният интерфейс за плъзгане и пускане, в който добавяте, редактирате, запълвате и изтривате елементи в движение. Можете да добавяте елементи на страницата само ,като кликнете върху панела „+ Елемент“, като изберете желания елемент и след това го редактирате. Вижте колко лесно е на екрана по-долу:
Интерфейсът на конструктура на страниците:
Изберете елемент, който искате да използвате:

Редактирайте елемен, който желаете:

Вторият панел с опции на страницата обработва по-общи настройки, които засягат структурата на страницата. Тук можете да изберете заглавната / долната / страничните ленти, които искате да използвате, слайдерите, да промените фона и да импортирате или експортирате шаблони на страници.

Avada ефективност

Разбираме, че метриките за представяне на теми могат да звучат невероятно скучно. Но твърде много хора погрешно са подценили тяхното значение. За да ви спестим неприятностите да го направите сами, ние идентифицирахме и измерихме основните показатели за ефективността на темата за Avada с помощта на Pingdom и инструментите на Google PageSpeed Insights.

Скорост на зареждане на страницата

Нуждаете се от прилична скорост на зареждане на страницата, за да могат потребителите да виждат съдържанието ви и да работят с неговата магия.
Това е една област, в която Avada засенчва повечето други подобни мултифункционални WordPress теми. Разработчиците са изиграли своята роля, като са намалили Javascript и CSS, позволявайки компресиране, избягване на пренасочването и приоритизиране на видимите елементи. Демонстрационното съдържание използва оптимизирани изображения, които помагат и са нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато сменяте собственото си съдържание.
Авада е мълния за многоцелева тема от този вид. Оценяваме скоростта на зареждане на страницата много високо при похвално 8/10.

Оптимизация за търсачки (SEO)

От техническа гледна точка Avada е оптимизирана за SEO външна употреба. Това обаче е една област, в която има определено място за подобрение. В раздела „Приставки“ на таблото за управление Avada те предоставят набор от препоръчани приставки. Един от тях е Yoast SEO, който е може би най-добрият свободен SEO плагин. Не забравяйте да изключите Avada SEO чрез превключвателя „Open Meta Tags“, ако планирате да използвате приставката Yoast SEO.

Мобилна отзивчивост

Тема, която не реагира добре на мобилните устройства, не е много премиум тема. Тъй като мобилните устройства се превърнаха в предпочитано устройство за потребителите, които имат достъп до интернет, мобилният ви опит трябва да бъде безупречен. Не можем да виним Авада по отношение на това; всичките им демо сайтове превеждат красиво на по-малки и по-ограничени дисплеи.

Avada поддръжка, достъп до видеоклипове и преглед на документация

Получавате безплатно 6 месеца поддръжка, когато купувате темата от пазара на Envato, и можете да го удължите до 12 месеца за допълнителна месечна такса. Можете бързо да подадете билет на страницата за поддръжка на Avada, за да получите индивидуална помощ от представител за поддръжка на клиенти.
Налице е също така обширна документация за темата Авада, която осигурява солидна отправна точка. Техните документи включват всеобхватна база от знания, както и видео уроци, които обхващат всички аспекти на темата на Авада.
Над 400 000 души са закупили WordPress темата на Avada. Това е огромна клиентска база, към която да се включи. За да получите помощ от други потребители на Avada, можете да се отправите към форума на общността и да видите дали проблемът ви вече е решен или да се присъедините към групата на Avada Facebook.
Можете да намерите връзки към всички от тях в раздела Поддръжка на таблото ви за управление на Avada в WordPress.

Цена

Авада се продава в един от най-големите световни тематични пазари Themeforest, които са част от пазара Envato. Envato проверява всички теми за качество преди да ги продаде, което означава, че наистина купувате тема с високо качество.
Темата на Avada струва $ 60 на обикновен лиценз, а цената включва:
 • Бъдещи актуализации.
 • 6 месеца на подкрепа от ThemeFusion
 • Отговаряне на въпроси, свързани с Авада
 • Поправяне на бъгове и проблеми
 • Използване на включени активи на трета страна
За още 18 долара можете да удължите периода на подкрепа от Авада до 12 месеца.
В Themeforest винаги имате възможност да закупите тема с разширен лиценз. Този лиценз ви позволява да закупите темата, която да използвате в продукт или уебсайт, които възнамерявате да продадете на клиент. За да закупите Avada с разширен лиценз ще струва $ 2950, ​​а 12-месечното разширение на поддръжката е $ 881.
Фактът, че Avada е най-продаваната премия WordPress тема за всички времена ви казва всичко, което трябва да знаете за неговата стойност. $ 60 е достъпна цена за всички демонстрационни сайтове, демо съдържание, функции и възможности за дизайн, които тази мощна тема предлага.

Avada резюме & заключение

Докато четете тази статия, вероятно сте разбрали защо темата на Avada WordPress е избрана за много потребители. Тя успява да предостави изключително количество функции и съдържание в една тема. Всички тези елементи и модули се интегрират плавно с модерни и удобни за потребителя дизайни и оформления.
Може би най-впечатляващото нещо в тази тема е, че прави всичко това, без да прави компромис с неговото изпълнение. Това е един от отличителните белези на фино настроена и добре полирана тема на WordPress. С добавянето на безплатния Yoast SEO плъгин, небето ще бъде ограничението за вашия сайт.
ПОРЪЧАЙ