Направили сте първата стъпка и сте инсталирали WordPress. Може би сте се възползвали от функционалността WP Install във вашия WordPress Management и сега се чудите каква е следващата стъпка? Избора на добра тема е от огромно значение за визията на вашия уеб сайт и съответно за визията на вашия бизнес. Но как да изберете сред толкова много варианти? В следващите редове сме поместили някои от най-добрите безплатни теми. Ще забележите, че повечето от тях са с гъвкав дизайн, така че ще успеете да откриете подходяща за вас и целта на вашия онлайн проект.

1.Hestia

hestia

Hestia е безплатна тема, която е много лесна за настройване и може да бъде интегрирана с WooCommerce плъгина, за да продавате своите продукти. Благодарение на responsive дизайна на тази тема, сайтът ви ще изглежда добре както на десктоп, така и на мобилни устройства. Също така част от предимствата на тази тема е лесното превеждане на страницата ви на други езици (с помощта на плъгин), бързо персонализиране на дизайна на сайта ви, както и едно от основните предимства – а именно, чe Hestia е тема оптимизирана за бързо зареждане.

2.Talon

talon

Talon e впечатляваща безплатна тема, с която ще грабнете вниманието на своите потребители моментално. С нея лесно можете да персонализирате изображението на сайта си, като то може да е статично или слайдшоу. Ако изберете последното, то лесно може да изобразите на един слайд вашите служители, на друг коментари от ваши партньори и потребители, и на трети да сложите портфолио с вашите продукти и услуги. При всички положения ще откритието нещо полезно за вашия бизнес използвайки Talon темата.

3.Bento

bento

Bento е тема, която може да бъде използвана за различни и множество цели. Без значение дали имате малък бизнес, агенция или персонален блог, можете да се възползвате от предимствата на тази тема. Един от основните плюсове на Bento е това, че работи отлично с различни плъгини за изграждане на страници (page builder plugins) и дори ще ви предложи да инсталирате някой от тях, когато активирате темата. Въпреки че Bento е безплатна тема, тя идва с много опции за персонализиране, които може да откриете в Theme Customizer.

4.Sydney

sydney

Sydney е на пръв поглед минималистична и изчистена тема, но всъщност съдържа в себе си множество функционалности като персонализирано лого, безброй опции на цветове и достъп до всички Google fonts. Sydney ще предаде бизнес визия на вашия сайт без да се налага да купувате premium теми.

5.ColorMag

colormag

ColorMag е идеален избор ако искате да започнете свой онлайн магазин. Темата предлага различи опции за сортиране, с които лесно ще може да организирате отделните категории на сайта си. Това в допълнение с responsive дизайна на темата, ще даде на бизнес проекта ви възможността да привлечете повече потенциални клиенти, които да се превърнат в лоялни потребители на вашия бранд.